První akcí letošního léta pro naše rodiny a jejich děti byla komentovaná prohlídka v Botanické zahradě na Slupi, na Praze 2. Akce se konala ve velmi parném odpoledni, kdy venkovní teplota dosahovala přes 30°C. Přesto dorazily všechny rodiny, které měly o návštěvu zájem. V botanické zahradě nás přivítala velmi milá paní průvodkyně, kterou neodradily 3 kočárky s malými dětmi, ani horko, které nás provázelo, a ještě větší ve sklenících čekalo. Paní průvodkyně nás zavedla do skleníků plných palem, exotických rostlin a sukulentů. Její poutavé a interaktivní povídání děti bavilo a dospělí se také leccos dozvěděli. Čichem jsme poznávali různé druhy rostlin a dozvěděli se zajímavosti o sukulentech. Ve skleníku jsme se zahřáli, až z nás lilo, děti byly obzvlášť pozorné a paní průvodkyně je na konci odměnila dobrotou a velkou pochvalou. Takové děti tu prý dlouho neměla. Venku jsme si trochu vydechli, potěšili se s papoušky a s jedním jsme si i popovídali. Někteří si pak ještě prošli venkovní prostory a pak jsme se spokojeně rozjeli domů.

Velké díky paní průvodkyni a Botanické zahradě za milé přijetí a prohlídku zdarma.