Znovu po roce jsme se těsně po ukončení školního roku vydali do ZOO. Sešlo se nás 18 rodičů a 32 dětí. Sraz byl 2. července 2021 v 10 ráno, téměř všem se podařilo přijít včas. Počasí hlásilo oproti loňskému roku chladnější počasí a přeháňky. Rodiče s dětmi dorazili většinou vybaveni deštníky a pláštěnkami, tam, kde se nedostávalo, došlo k vzájemnému vypůjčení. Počasí nám nepřálo, ale přesto jsme společně vyrazili k prvnímu cíli - Indonéské džungli. Vzhledem k současným epidemiologickým opatřením bylo třeba čekat na vpuštění pracovníkem zoo. Čekání před pavilony bylo někdy delší, děti však byly natěšené a na zvířátka ve frontě počkaly. Později jsme se rozdělili do menších skupin, většina z nás však směřovala prohlídku přes pavilon hmyzu, hrochů, žiraf a slonů. Odvážnější z nás se svezli dolů lanovkou, aby ušetřili cestu, ostatní se vydali pěšky do spodní části zahrady. Zde jsme se asi nejvíce zasmáli v pavilonu goril, poté jsme se kochali krásou papoušků a dalšího ptactva. Během výpravy jsme se občerstvili místními dobrotami. I přes nepřízeň počasí jsme si prohlídku moc užili a děti tak dostaly hezký dárek k vysvědčení.